Телефони:

+38

Години роботи:

пн-сб: з 9 до 20 

неділя: вихідний

Кошик

Товарів 0

На суму 0 грн.

Лайфхаки для дому. Наводимо лад серед проводів, зарядних пристроїв, навушників та т. і.

Дроти, старі зарядки, флешки та диски, якими давно не користуєтесь, займають багато місця у вашому будинку?
Це не дивно, адже технології розвиваються швидко, ми придбаємо нові пристрої, одночасно вже наявні відходять на задній план. Звичайно, приємно користуватися технічними новинками, але багато хто з нас при цьому не знає, що робити зі старими ноутбуками, телефонами, навушниками тощо? Хтось зберігає їх про запас - раптом знадобиться, хтось не проти розлучитися з ними, але переживає про ту інформацію яка на них зберігається. Кабель або зарядний пристрій може місяцями лежати без діла, але позбавитися від нього заважають думки про те, що ці речі можуть несподівано знадобиться, чи старий пристрій знову почне використовуватись.

Але це замкнене коло. Нагромадження пристроїв і дротів з роками тільки збільшується, чого не можна сказати про їх цінність.

Спробуємо знайти розумне рішення:

- Видаляйте (перенесіть) дані з ваших старих пристроїв. Як ми вже говорили, одній з головних причин по якій ми неспроможні позбавитися від старих пристроїв - це наші переживання про втрату важливих даних або про те, що деяка конфіденційна інформація потрапить до недобросовісної людини, якщо продати, віддати або викинути пристрій. З часом ми вже точно не пам'ятаємо що зберігається на старому ноутбуку, тому що користуємося новим. Але впевненість в тому що він має у собі щось важливе перешкоджає позбутися нього. Тому є хороша пропозиція - переміщати важливі дані на жорсткий диск вашого нового комп'ютера або ноутбука або на зовнішній носій. Якщо складно зробити це самостійно, можна домовитися з продавцем техніки, щоб вам надали консультацію або допомогу з перенесення даних.
Таким чином ви збережете всю важливу інформацію і будете врятовані від непотрібних застарілих накопичень. А через деякий час, коли переконаєтеся, що нова техніка працює справно, зможете легко розлучитися зі старою, адже ви використовуєте вже новішу та уся необхідна інформація залишилася у вас.

- Щоб не мізкувати, намагаючись згадати для чого "цей білий кабель з незрозумілим роз'ємом", є рішення - маркувати дроти й кабелі у той час коли ви їх придбали або почали використовувати. Наприклад, можна зробити це за допомогою липкої стрічки. Тоді через час у випадку якщо ви зрозумієте, що якісь кабелі або пристрої вам вже не потрібні ви зможете віддати їх тому, кому вони підходять і потрібні або продати, адже ви точно знаєте їх параметри й призначення. Можливо, непотрібна вас річ для когось стане корисним придбанням за невеликі гроші.

- Заведіть коробку для непізнаних дротів, тросів, зарядок. Якщо ви не маркували їх, то цілком імовірно з часом у вас утворилась деяка кількість невідомих. Акуратно склавши їх до окремої коробки дайте їм деякий час, так би мовити "відлежатися", наприклад, півроку. Якщо через цей час ви зрозумієте, що вони вам не знадобилися, тоді є велика ймовірність, що вони вам не згодяться більше ніколи.

- Якщо ваш пристрій в робочому стані, але вами не використовується - є варіант створити оголошення про продаж на порталі або форумі про продаж вживаних речей. Благо зараз таких сервісів в інтернеті вистачає. І те, що захаращує ваш будинок можливо виручить когось, а ви отримаєте грошову компенсацію, хай і невелику.

- Хтось керується принципом, що якщо раптом мені щось знадобиться з моєї технічної колекції - воно у мене є. Проте, якщо ви не є інженером або технічним фахівцем вам не треба мати цілої шафи всіляких невживаних скручувань, роз'ємів і дротів. Не варто переживати, що через час вам може щось відчайдушно знадобитися. По-перше, це маловірогідно, а якщо все-таки таке станеться, ви у більшості випадків зможете знайти заміну, придбати аналог в магазині або звернутися по допомогу до фахівця.

- Організовуйте зберігання гаджетів, дротів, зарядок, якими користуєтесь. Заведіть окремий ящик або краще сумку з відділеннями для зберігання. Наприклад, можна купити сумку органайзер.

Для зарядок, невеликих навушників,  USB - накопичувачів та інших дрібниць, якими користуєтеся практично щодня, зручно використовувати органайзер для дрібниць і дротів. Купити його можна тут.

 

Ідеї для подарунків, нові надходження, цікаві ідеї - отримуйте на свою поштову скриньку