Телефони:

+38

Години роботи:

пн-сб: з 9 до 20 

неділя: вихідний

Кошик

Товарів 0

На суму 0 грн.

Як привчити дитину до порядку?

Дитячі іграшки та речі доволі часто стають джерелом безладу у домі. Що ми можемо зробити, щоб покращите це становище?

По-перше, показувати гарний приклад. Організаційні звички - це те, що діти бачать та поглинають. Якщо дорослі самі не стежать за порядком і не звертають на безлад уваги, то не варто очікувати що діти самі почнуть прибирати за собою. Також слід донести до дітлахів розуміння того, що прибирання це не тільки обов'язок, а й турбота про себе та оточуючих. Ви можете привернути увагу до цього моменту, коли збираючи іграшки будете казати: "Ми прибираємо іграшки, щоб ніхто не наступив на них і не постраждав".

По-друге, діяти за правилом: "Коли у речей є своє місце, завжди зрозуміло, куди швидко і легко повернути їх після їх використання." Це правило працює як для дітей так і для дорослих. У кожної іграшки та речі повинен бути свій “будиночок” або хоча б місце.

Підготуйте разом з дитиною різні маркери, які будуть відрізняти місця, де сплять машинки, де ляльки, а де ведмедики. Як відомо, в старовину будинки не нумерували, а малювали на них відмітні знаки. І люди знаходили будинки по зображеннях, пояснити який саме будинок вони шукають було не складно, навіть якщо вони не вміли читати й лічити. Досить було запитати де знаходиться будинок з сонцем, короною або з іншим відмітним знаком. Тож маркери для “будиночків” допоможуть запам'ятати куди покласти іграшку. Якщо на маркерах використовувати не тільки зображення, але й короткі надписи, то це буде допомагати малюку у формі гри скоріше навчитися читати. “Будиночками” для невеликих іграшок можуть стати кишеньки підвісних органайзерів для зберігання, наприклад: органайзер для дрібниць "CATS", органайзер настінний LONDON, органайзер підвісний. А симпатичні дитячі пенали - стануть відмінними будиночками для олівців і ручок, які так втомлюються за цілий день.

Для старших дітей важливо не тільки навчитися стежити за своїми речами, а й правильно розпоряджатися своїм часом, вміти планувати. Школярі користуються щоденником для шкільних справ, але крім школи у дитини є й інші інтереси та завдання.

Можна купити або самим зробити планувальник, або у якості планувальника може бути звичайний паперовий аркуш. Повісити аркуш на стіну і записувати до нього плани й завдання. Виконані - відзначати прапорцем. Поставивши відмітку про виконання, дитина відчує задоволення і швидше навчитися ставити цілі та досягати їх.

Ще один крок, звертати увагу на те, що людині потрібні ті речі, якими вона користується і які приносять радість. Періодично перебирайте іграшки та дитячі речі. Щось вже стало не актуальним, щось можна віддати на благодійність, щось віддати родичам, щось просто прийшло в непридатність і не може використовуватися. 

Звичайно ж, на білому світі не так багато дітей, які люблять пилососити або мити підлогу. Ми можемо навчити дітей багато чому, але більшістю з цих знань і навичок вони будуть користуватися, коли стануть дорослішими.

Тоді їм все це обов'язково стане в нагоді: коли вони будуть мати вже власне житло, сім'ю. Тому, продовжуйте подавати гарний приклад і зміцнюйте організаційні звички своїх діточок!

Знайти помічників у цій справі можна в нашому магазині “Все до ладу”: тут  можна купити органайзер для білизниорганайзери для дому, органайзери для подорожей, сумки для взуття, пенали, косметички, гаманці дитячі.

 

Ідеї для подарунків, нові надходження, цікаві ідеї - отримуйте на свою поштову скриньку